Loistava vaihtoehto perinteiselle kalakeitolle.
Tämä olikin viikon viimeinen keittoruoka. Ensi viikolla ruoat on valittu maiden mukaan, listalta löytyy mm. Afrikkalaisia, Amerikkalaisia ja Meksikolaisia makuja. :)
Keitosta riittää kuudelle
175 g nuudeleita
1 rkl öljyä
3 valkosipulinkynttä
1 rkl vihreää currytahnaa
500 g lohta
4 dl kookosmaitoa
7 dl kanalientä
2 rkl kalakastiketta
1 rkl palmusokeria
4 rkl suolapähkinöitä
8 cm pala purjoa
100 g papuja
kourallinen thaibasilikan lehtiä
suolaa ja mustapippuria
1 punainen chili
Kuumenna öljy ja kuullota siinä silputtu valkosipuli.
Lisää cyrrytahna ja kypsennä noin 1 minuutti.
Lisää kuutioitu kala curryn sekaan ja paista noin 4 minuuttia, kunnes se on juuri kypsää.
Kaada sekaan kookosmaito ja kanaliemi.
Lisää kalakastike ja sokeri ja kuumenna keitto kiehuvaksi.
Lisää joukkoon nuudelit, puolet suolapähkinöistä, pavut, basilika, purjo, chili ja mausteet.
Keitä sen aikaa, kunnes nuudelit ovat kypsiä.
Ripottele loput suolapähkinät keiton päälle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti