11. syyskuuta 2016

Kanttarelli-kanacurry

Tämä ohje löytyi Glorian ruoka & viini-lehdestä.
Muutin ohjeen meidän perheelle sopivammaksi, koska ohjeesta löytyi korianteria, me emme niin välitä sen mausta.


Tästä ohjeesta riittää kuudelle

1 l kantarelleja
1 pieni kukkakaali
400 g kanan rintafileitä
1 tkl (400ml) kookomaitoa
3 rkl turkkilaista jogurttia

Masala-mausteseos
1 sipuli
4 valkosipulinkynttä
1 rkl raastettua inkivääriä
3 rkl öljyä
1 kanelitanko
1 tl juustokuminaa
2 tl garam masalaa
2 1/2 tl chilihiutaleita
1 tl kurkumaa
1/2 tl kardemummaa
1 sitruunan mehu
1 rkl tomaatipyrettä
1 tl suolaa

1. Puhdista ja pilko sienet. Irrota kukkakaalin kukinnot. Leikkaa kana suupaloiksi. 
2. Tee masala-mausteseos paksupohjaisessa katilassa. Kuori ja raasta sipuli, valkosipuli ja inkivääri hienoksi ja laita raaste öljyn kanssa kattilaan kuullottumaan. Lisää kuivat mausteet ja paista keskilämmöllä noin 3 minuuttia.  Purista joukkoon sitruunamehu. Lisää myös tomaattipyre. Paista mausteseosta 5 minuuttia, kunnes se on tahnamainen. 
Mausta suolalla. 
3. Lisää kana kattilaan ja kypsennä 5 minuuttia. Lisää sienet, kukkakaali, kookosmaito ja jogurtti ja sekoita. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta noin 15 minuuttia välillä sekoittaen. 

Tarjoile riisin kanssa. 

Tänä ruoka tuli maksamaan riisin kanssa 11,40€, annoshinta 1,90€.

Me kävimme elokuussa Tallinnassa ja ostimme sieltä kantarelleja, litrahinnaksi tuli 3€. Jos siis ostat kantarellit kotimaasta, niin hinta hiukan nousee… 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti