21. syyskuuta 2016

Bulgursalaatti


Neljälle

2 1/2 dl Bulguria (kypsentämätöntä)
1 pieni punasipuli
1 avokado
1 dl pistaasin sydämiä
3 rkl silputtua ruohosipulia
2 rkl silputtua minttua

Kastike 
1 sitruuna
4 rkl oliiviöljyä
1 murskattu valkosipulinkynsi
suolaa
mustapippuria

Kypsennä bulgur pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta hyvin. 
Laita bulgur kulhoon, valmista kastike ja kaada se bulgurin päälle. Sekoita hyvin. 
Kuori ja pilko avokado ja silppua sipuli. Lisää nämä kulhoon. 
Rouhi pistaasin sydämet ja lisää ne myös muiden aineiden sekaan. 

Tämän salaatin kallein ainesosa on ehdottomasti pistaasit. 1 dl pistaaseja tuli maksamaan 4,90€. Suosittelen korvaamaan ne esim. auringonkukansiemenillä tai kurpitsansiemenillä. 
Ostin 1 kg pussin bulguria etnisestä kaupasta ja se maksoi vain 0,89€. 

Koko salaatti kustansi noin 7€, annoshinta 1,75€



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti