Neljälle
Keittoon tarvitset
2 rkl voita
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
450 g kantarelleja
1 rkl vehnäjauhoja
9 dl kanalientä
2 dl ruokakermaa
suolaa ja mustapippuria
2 rkl persiljaa
Leipiin tarvitset
1 esipaistettu patonki
1 valkosipulinkynsi
1/2 tankoa vuohenjuustoa
Sulata voi pannussa ja kuullota siinä silputtu sipuli ja murskattu valkosipuli.
Lisää joukkoon pienennetyt sienet ja paista noin 10 minuuttia.
Hämmennä sekaan jauhot ja kypsennä noin 1 minuutti.
Sekoita joukkoon persilja ja kanaliemi, hauduta 15 minuuttia.
Mausta suolalla ja pippurilla.
Soseuta keitto sauvasekoittimella samettisen sileäksi ja lisää joukkoon kerma.
Lämmitä sen verran, että kerma lämpiää.
Valmista leipä.
Viipaloi leipä, murskaa valkosipuli ja ripottele murska leipien päälle.
Viipaloi myös vuohenjuusto ja laita jokaisen leivän päälle viipale juustoa.
Paista 225 asteisessa uunissa noin 5 minuuttia tai niin että leivät saavat kauniin värin.
Keitto tuli maksamaan noin 6,50€, annoshinnaksi tuli noin 1,60€.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti