7. syyskuuta 2016

Pekonipasta

Olin vuonna 2000 Venetsiassa ja söin siellä ihanaa pastaa. Ihastuin pastaan, niin että minun oli pakko kokeilla osaisinko tehdä yhtä hyvää itse. Tämä ei ole niin hyvää, kuin Italiassa, mutta tämäkin on todella hyvää.


Tästä annoksesta riittää neljälle. 

170 g pekonia
1 keskikokoinen sipuli
2 valkosipulin kynttä
2 prk tomaattimurskaa
2 1/2 dl ruokakermaa
2 tl sokeria
1/2 tl suolaa
1 tl mustapippuria
10 basilikan lehteä

Pilko pekoni ja sipuli pieneksi silpuksi. 
Laita pekoni kuumaan pannuun ja paista se kypsäksi. 
Jos pekonista irtoaa liikaa rasvaa, niin voit poistaa sen pannulta. 
Lisää sipuli pekonin joukkoon ja paista sipuli kypsäksi. 
Kaada tomaattimurskat pekonin ja sipulin joukkoon. 
Lisää myös raastettu valkosipuli ja muut mausteet, sekoita ja anna porista rauhassa noin 20 minuuttia. 

Kaada tomaattikastikkeen sekaan ruokakerma ja silputut basilikan lehdet. 

Tarjoa pastan ja parmesaanin kera.


Tänän ruoan hinnaksi tuli 5,40€ ja lisäksi parmesanjuusto noin 1€ 







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti