Tämän reseptin olen oppinut äidiltäni. Äidin tekemä kastike maistuu aina paremmalta :)
Tästä ohjeesta riittää neljälle
400 g makkaraa tai nakkeja
1 sipuli
1 rkl öljyä
2 1/2 rkl vehnäjauhoja
1 dl vettä
2 1/2 dl ruokakermaa
1 rkl tomaattipyrettä
1 rkl ketsuppia
1 tl suolaa
1/2 - 1 tl mustapippuria
1/2 dl persiljaa
1 maustekurkku
Silppua sipuli ja pilko makkarat. Kuumenna paistinpannussa öljy ja lisää sipulit.
Freesaa sipuleita hetki ja lisää makkaran palat. Paista makkaroihin hiukan rusehtava pinta.
Lisää jauhot ja sekoita ne tasaisesti sipuleiden ja makkaroiden kanssa.
Kääntele seosta hetki ja lisää vesi.
Tämän jälkeen laita ruokakerma, pyre, ketsuppi ja mausteet.
Anna kastikkeen hautua noin 10 minuuttia.
Lisää lopuksi persilja.
Kuutioi maustekurkku.
Maustekurkun voi laittaa kastikkeeseen kerman kanssa samaan aikaan tai viimeistele annos kurkkukuutioilla.
Tarjoa makaroonin tai perunamuusin kanssa.
Makkarakastikkeen hinnaksi tuli makaronin kanssa noin 3,50€. Annoshinta noin 0,90€.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti