4. syyskuuta 2016

Kaalilaatikko

Kävimme lauantaina kaupassa ja ostimme ruoat kuudelle seuraavalle päivälle. Ostosten loppusumma oli yllättäen vain 27,09€.
Kaapin uumenista, löytyikin paljon aineksia suunniteltuihin ruokiin, joten kaupasta piti ostaa vain muutamia tarvikkeita.


Meillä on tapana pitää kaapissa aina mm. tomaattimurskia, pastoja, ruokakermaa, papuja, jne. näitä saa aina edullisesti ja kaupoissa on usein näistä tarjouksia.
Suosittelen siis ostamaan yhden tomaattimurskan sijaan esim neljä tai yhden ruokakerman sijaan kaksi.

Laitan viikon aikana jokaisen päivän ruoat blogiini ja hinta-arviot ruoista.


Kaalilaatikkoa päätimme tehdä ison satsin, jotta se riittäisi kahdeksi päiväksi.
Tässä ohje kuudelle hengelle.

1 1/2 dl puuroriisiä
1/2 tl suolaa

1rkl öljyä
1 sipuli
1 kg keräkaalia
400 g sika-nautajauhelihaa
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
1 tl meiramia
1 l lihalientä (käytä mielummin fondi-kuutioita, kuin tavallisia lihaliemikuutioita)
2 rkl siirappia

Keitä riisi kypsäksi suolalla maustetussa vedessä.

Hienonna sipuli ja höylää kaali hienoiksi suikaleiksi juustohöylällä.

Laita lihaliemi kiehumaan ja lisää kaali sekaan. Keitä kaalia noin 10 minuuttia lihaliemessä. Älä heitä lientä pois, tarvitset sitä vielä.

Kuumenna paistinpannussa öljy. Paista siinä sipulit ja jauheliha kypsäksi. Mausta seos suolalla, pippurilla ja meiramilla. Laita valmis seos sivuun odottamaan.

Kaikkien ainesosien valmistuessa sekoita aineet sekaisin voidellussa uunivuoassa, riisi, jauheliha ja kaali.
Lisää viimeiseksi n. 8 dl lihalientä vuokaan tai sen verran, että ruoka peittyy nesteeseen.
Lorauta päälle noin 2 rkl siirappia.

Paista kaalilaatikkoa 200 asteisessa uunissa noin 60 minuuttia.

Tarjoa laatikko puolukkahillon kera.

Kuuden hengen kaalilaatikko tuli maksamaan 5,80€. Annoshinnaksi jää vain 0,97€.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti