Tämä ohje on viidelle
Aloita kalakeiton valmistus keittämällä kalaliemi kalan perkeistä.
Laita kattilaan yhden kalan perkeet ja lisää noin 2 litraa vettä.
Keitä noin 20 minuuttia, pienellä lämmöllä, niin että vesi poreilee rauhallisesti.
Poista pinnalle kerääntyvä vaahto.
Kun vaahtoa ei enää muodostu lisää kattilaan
1 pilkottu porkkana
1 pieni kuorimaton sipuli leikkattuna neljään osaan
2 laakerinlehteä
4 mustapippuria
5 maustepippuria
1 tl suolaa
Keitä lientä noin 1,5 tuntia, edelleen hiljalleen poreillen.
Kalaliemi on valmista, kun nestettä on jäljellä noin 1 1/2 litraa.
Siivilöi liemi ja aloita keiton valmistus.
Keittoon tarvitset
1 1/2 l kalalientä
1 sipuli
3 maustepippuria
7 perunaa
2 porkkanaa
600 g lohta
1 - 1 1/2 tl suolaa
1 dl tilliä
2 dl kuohukermaa
Laita silputtu sipuli ja maustepippurit liemeen ja kiehuta noin 5 minuuttia.
Lisää pilkotut perunat ja porkkanat liemeen, keitä noin 10 minuuttia tai kunnes ovat kypsiä.
Kuutioi kala ja laita se keittoon, lisää samalla tilli ja suola.
Keitä noin 4 minuuttia.
Jos haluat kermaisen kalakeiton, lisää noin 2 rkl kuohukermaa lautaselle ja kaada päälle kuuma lohikeitto. Voit myös lisätä kerman jo valmiiksi keittoon.
Tarjoile ruisleivän kanssa.
Keitto maksoi kerman kanssa 8,50€, annoshinta 1,70€
Ostimme kokonaisen kalan ja toinen file jäi pakkaseen odottamaan seuraavaa kalaruokaa.
Suosittelen myös silppuamaan lopun tillin ja paastamaan sen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti