12. syyskuuta 2016

Kermainen lohikeitto


Tämä ohje on viidelle

Aloita kalakeiton valmistus keittämällä kalaliemi kalan perkeistä. 

Laita kattilaan yhden kalan perkeet ja lisää noin 2 litraa vettä.
Keitä noin 20 minuuttia, pienellä lämmöllä, niin että vesi poreilee rauhallisesti. 
Poista pinnalle kerääntyvä vaahto. 

Kun vaahtoa ei enää muodostu lisää kattilaan
1 pilkottu porkkana
1 pieni kuorimaton sipuli leikkattuna neljään osaan
2 laakerinlehteä
4 mustapippuria
5 maustepippuria
1 tl suolaa


Keitä lientä noin 1,5 tuntia, edelleen hiljalleen poreillen. 
Kalaliemi on valmista, kun nestettä on jäljellä noin 1 1/2 litraa. 


Siivilöi liemi ja aloita keiton valmistus. 

Keittoon tarvitset

1 1/2 l kalalientä
1 sipuli
3 maustepippuria
7 perunaa
2 porkkanaa
600 g lohta
1 - 1 1/2 tl suolaa
1 dl tilliä

2 dl kuohukermaa

Laita silputtu sipuli ja maustepippurit liemeen ja kiehuta noin 5 minuuttia. 
Lisää pilkotut perunat ja porkkanat liemeen, keitä noin 10 minuuttia tai kunnes ovat kypsiä.
Kuutioi kala ja laita se keittoon, lisää samalla tilli ja suola.
Keitä noin 4 minuuttia. 

Jos haluat kermaisen kalakeiton, lisää noin 2 rkl kuohukermaa lautaselle ja kaada päälle kuuma lohikeitto. Voit myös lisätä kerman jo valmiiksi keittoon. 

Tarjoile ruisleivän kanssa.

Keitto maksoi kerman kanssa 8,50€, annoshinta 1,70€

Ostimme kokonaisen kalan ja toinen file jäi pakkaseen odottamaan seuraavaa kalaruokaa.  
Suosittelen myös silppuamaan lopun tillin ja paastamaan sen. 




















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti