27. syyskuuta 2016

Marokkolainen kanakeitto ja munattomat marengit

Tämä marokkolainen kanakeitto on lempeän tulista. Keittoon tuli kikherneitä, niin päätin kokeilla paljon puhuttuja munattomia marenkeja.

Tässä ohje molempiin.


Tämä ohje riittää kuudelle

50 g voita
450 g broilerin rintaleikkeitä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 1/2 tl vehnäjauhoja
1 rkl harissaa
1 l kanalientä
400 g tomaattimurskaa
400 g kikherneitä ( säästä liemi marenleihin )
suolaa ja mustapippuria

sitruunalohkoja tarjoiluun

Maustevoi
Tätä laitetaan valmiin keiton päälle

50 g voita
2 valkosipulinkynttä
1 punainen chili
hyppysellinen kuivattua sahramia
1/2 sitruunan raastettu kuori
1 tl paprikajauhetta
25 g korppujauhoja

Sulata voi kattilassa. Lisää suikaloidut broilerit ja paista niitä noin 5 minuuttia kullanruskeiksi. 
Nosta ne kattilasta pois ja jätä odottamaan. 
Lisää kattilaan silputtu sipuli ja murskattu valkosipuli ja kuullota niitä miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia.

Ripottele jauhot kattilaan ja kypsennä noin 3 minuuttia hämmentäen, kunnes ne alkavat ruskistua. Sekoita  joukkoon harissa ja kaada kanaliemi joukkoon. Keitä muutama minuutti, kunnes keitto alkaa hiukan saostua. Kaada tomaattimurska sekaan.

Nosta broilerisuikaleet takaisin keittoon ja lisää myös kikherneet. 
Laita kansi päälle ja kypsennä miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia. 
Mausta suolalla ja pippurilla.

Valmista keiton kiehuessa maustevoi. 
Pane voi kulhoon sekoita joukkoon murskattu valkosipuli, silputtu chili (poista siemenet), sahrami, sitruunankuori ja paprikajauhe. Kunnes seos on tasaista lisää korppujauhot ja sekoita. 

Annostele valmis keitto lautaselle, ripottele pinnalle maustevoi ja purista sitruunanmehua. 

Keiton hinnaksi tuli noin 9,20€ ja annoshinnaksi tuli 1,50€


Munattomat marengit

1 1/2 dl säilykekikherneiden nestettä
1 1/2 dl sokeria
1 tl cream of tartar (viinikiveä)
1 tl vaniljasokeria

Laita neste kulhoon ja vaahdota sitä kevyesti ja lisää cream of tartar. 
Lisää sokeria pienissä erissä ja vatkaa sen verran, että marengista tulee kiiltävää ja kuohkeaa, noin 5 minuuttia.
Pursota pellille nokareita ja paista marenkeja nin 1 1/2 tuntia 100 asteisessa uunissa. 
Sammuta uuni ja jätä marengit uuniin vielä siksi aikaa, kunnes uuni on kokonaan jäähtynyt (1-2 tuntia).






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti