17. syyskuuta 2016

Stroganoff

Tämä ohje on iki ihanan Mysi Lahtisen. Mysin ohjeet eivät kyllä ikinä petä.
Tätä teemme aina, kun ilmat alkavat viilenemään.


Ohjeesta riittää 6 hengelle

800 g naudanpaistia
1 iso sipuli
50 g voita
1 tl suolaa
2 tl valkopippuria
3 tl sinappia
7 dl lihalientä
70 g tomaattipyrettä
120 g smetanaa
 1 - 2 maustekurkkua

Silppua sipuli ja paista se voissa kuultavaksi. Ota sipuli pois padasta ja sulata siinä hieman lisää voita.
Paista pienehköksi kuutioiksi leikatut lihapalat muutamassa erässä kauniin ruskeiksi. 
Nosta kaikki lihakuutiot takaisin pataan ja mausta ne suolalla, valkopippurilla ja sinapilla. 
Sekoita ainekset hyvin keskenään. 
Lisää paistettu sipuli, lihaliemi, tomaattipyre pataan.
Sekoita ja pane kansi padan päälle. Anna ruuan kiehua pienellä lämmöllä reilun puolen tunnin ajan. Sekoita välillä pohjia myöten. 
Kaada smetana pataan, sekoita ja pane kansi uudelleen päälle. 
Kypsytä stroganoffia vielä tunnin ajan tai niin kauan, että lihapalat ovat murean pehmeitä. 
Lisää pieniksi kuutioidut maustekurkut ruokaan ennen tarjoilua tai valmiin ruuan päälle. 
Tarjoile keitettyjen perunoiden tai perunamuusin kanssa. 

Stroganoff maksoi perunoiden kanssa 13,65€. Annoshinnaksi tuli 2,30€



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti