Suussa sulava sipulikeitto vie kielen mennessään.
Tämä resepti on nopea ja helppo, tätä ei tarvitse kauaa keitellä.
4 hengelle
Keitto
400 g sipulia
100 g salottisipulia
200 g purjoa
2 rkl oivariinia
1 l vettä
1 1/2 kasvisfondikuutiota
1 laakerinlehti
1 tl timjamia
1/2 tl suolaa
Valkosipuli-leipäkuutiot
6 palaa paahtoleipää
2 rkl oivariinia
2 valkosipulinkynttä
2 rkl persiljaa hienonnettuna
Keiton päälle juustoraastetta
Kuori, halkaise ja hienonna sipulit, salottisipulit ja purjo.
Sulata oivariini kattilassa ja lisää kattilaan sipulit.
Kuullota sipuleita noin 10 minuuttia tai kunnes ne ovat pehmenneet.
Lisää vesi, kasvisfondi ja mausteet.
Keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 30 minuuttia.
Keiton kiehuessa tee valkosipuli-leipäkuutiot.
Leikkaa leivät kuutioiksi.
Sulata oivariini pannulla ja kiehauta siinä raastetut valkosipulit.
Ruskista leipäkuutioita kevyesti ja ripottele pinnalle persiljaa.
Laita lautaselle keittoa ja ripottele päälle juustoraastetta.
Lisää keiton päälle myös leipäkuutioita.
Keiton hinnaksi tuli lisukkeineen noin 4,25€ ja annoshinnaksi noin 1,05€
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti