17. marraskuuta 2016

Feta-parsakaalipiirakka

Tätä piirakkaa tarjosin isänpäivälounaalla alkupalaksi..
Piirakka oli minusta vielä parempaa seuraavana päivänä.


9 pientä vuokaa tai yksi iso piirakkavuoka, josta riittää 12 hengelle

Piirakkapohja

3 dl vehnäjauhoja
100 g voita
1/2 tl suolaa
1 kananmuna
1 rkl vettä

Laita jauhot kulhoon ja pilko sekaan kylmä voi. 
Nypi voi jauhojen sekaan, kun seos on murumaista lisää joukkoon suola, muna ja vesi. 
Sekoita tasaiseksi. Lisää tarvittaessa vettä.
Jaa taikina 9 osaan ja painele takinapalat piirakkavuokiin. 
Pistele pohjaan muutama reikä. 
Vuoraa taikina leivinpaperilla ja laita paperin päälle esim. kuivia herneitä painoksi. 
Esipaista pohjia 200 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. 

Täyte

1 parsakaali
1 valkosipulinkynsi
200 g fetajuustoa
2 dl ruokakermaa
2 kananmunaa
1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria

Valmista täyte esipaiston aikana.
Keitä parsakaali kypsäksi, noin 10 minuuttia.
Sekoita ruokakerma, kananmunat ja mausteet keskenään. 
Kuutioi fetajuusto. 

Ota esipaistetut piirakat uunista. 

Laita jokaiseen piirakkaan parsakaalin kukintoja ja fetajuustokuutioita. 
Kaada lopuksi kermaseos piiraiden päälle. 

Paista 200 asteisessa uunissa noin 20-30 minuuttia. 

Tarjoile raikkaan salaatin kanssa. 










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti