25. marraskuuta 2016

Cannelonit

Canneloneja voi täyttää melkein millä täytteillä vain. Oma suosikkini on pinaatti-ricotta-salami täytteiset, joskus voin ohjeen niihin laittaa tänne.
Nämä jauhelihatäytteiset ovat poikani herkkua.


Annoksesta tulee noin 12 cannelonia

12 canneloniputkea tai lasagnelevyjä
400 g jauhelihaa
200 g aurinkokuivattutomaatti tuorejuustoa
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
2 porkkanaa
3/4 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
1 tl kuivattua timjamia
75 g juustoraastetta

Kastike

500 g tomaattimurskaa
2 dl ruokakermaa
1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
1 tl kuivattua timjamia

Pinnalle 

75 g juustoraastetta

Hienonna sipuli ja valkosipulit. 
Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. 
Kuullota sipuleita hetki öljyssä. 
Lisää pannulle jauheliha ja ruskista se. 
Lisää porkkanaraaste, tuorejuusto ja mausteet. 
Sekoita aineet tasaiseksi. 
Anna täytteet jäähtyä hetki. 
Lisää sitten juustoraaste. 

Voitele uunivuoka öljyllä. 
Täytä canneloniputket täytteellä ja asettele ne riviin uunivuokaan. 
Jos käytät lasagnekevyjä, keitä niitä muutama minuuttia ja laita täytettä levyn toiseen päähän ja kääri levy rullalle. 

Sekoita tomaattimusrka, kerma ja mausteet keskenään. 
Kaada tomaattikastike cannelonien päälle. 
Ripottele pinnalle juustoraaste. 

Kypsennä 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. 

Tarjoa cannelonit raikkaan salaatin kanssa. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti