4. marraskuuta 2016

Kinkkupiirakka - Quiche lorraine

Tässä on versioni klassikosta Quiche lorrainesta.


Aloita valmistamalla pohjataikina

200 g vehnäjauhoja
suuri hyppysellinen suolaa
100 g kylmää suolatonta voita
1 muna 
noin 2 rkl vettä

Laita jauhot ja suola kulhoon. Pilko joukkoon kylmä voi pieniksi kuutioiksi. 
Nypi voi jauhojen joukkoon, kunnes seos on muruinen.
Kaada muna ja hiukan vettä joukkoon. 
Sekoita aineita hitaasti sekaisin, kunnes taikinasta voi muodostaa pallon. 
Laita lisää vettä taikinaan, jos se jää liian kuivaksi tai jos laitat liikaa vettä, lisää taikinaa hiukan jauhoja. 
Kääri taikinapallo kelmuun ja anna sen levätä 20 minuuttia jääkaapissa. 

Voitele irtopohjavuoka, jonka halkaisija on 22cm. 
Kauli taikina noin 3mm:n paksuiseksi. 
Laita taikina vuokaan ja tasoita reunat tasaiseksi. 
Tee haarukalla muutamia pistoja pohjaa, jotta höyryt pääsevät ulos. 


Kuumenna uuni 180 asteiseksi. 
Vuoraa pohja leivinpaperilla ja laita päälle painoksi kuivia herneitä ja linssejä.
Vinkki! Rypistä leivinpaperi pieneksi mytyksi ja avaa se, saat sen paremmin aseteltua piirakkapohjan päälle. Säästä kuivat herneet ja linssit seuraavaan käyttökertaan. 


Esipaista pohjaa 25 minuuttia, kunnes se on kiinteä. 
Ota herneet ja paperi pohjan päältä pois ja voitele pohja vatkatulla munalla. 
Paista pohjaa vielä 7 minuuttia. 


Valmistele tässä vaiheessa täyte. 

180 g savukinkkua
3 munaa
hyppysellinen muskottipähkinää
suolaa ja mustapippuria maun mukaan
2 1/2 dl ruokakermaa
80 g emmental juustoraastetta 

Leikkaa kinkku pieniksi suikaleiksi. 
Laita kulhoon munat, mausteet ja kerma, vatkaa tasaiseksi. 

Laita esipaistetun pohjan päälle kinkkusuikaleet ja juustoraasta.


Lisää neste piiraan päälle. 


Paista piirakkaa 20-30 minuuttia, kunnes täyte saa hiukan väriä ja täyte on hyytynyt. 

Tarjoile hiukan jäähtyneenä raikkaan salaatin kanssa. 


Piirakan hinnaksi tuli noin 6€ 









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti