20. marraskuuta 2016

Porkkanakakku

Tämä porkkanakakku on taivaallisen hyvää, todella mehevää ja maukasta.
Kakussa on jouluisetmaut, joten tämä voisi sopia myös jouluaattona jälkiruoaksi.


Kakkuun tarvitset

2 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
1/2 dl fariinisokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 appelsiinin raastettu kuori
1/2 appelsiinin mehu
100 g pähkinärouhetta 
(käytin hasselpähkinöitä, tähän käy myös manteli- tai pistaasirouhe)
1 1/2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
1 1/2 tl kardemummaa
1 1/2 tl kanelia
1/2 tl inkiväärijauhetta
1/4 tl suolaa
1 dl rypsiöljyä
3 1/2 dl hienoksi raastettua porkkanaa

Kuorrutukseen tarvitset
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1/2 dl tomusokeria
1/2 appelsiinin raastettu kuori
1/2 rkl appelsiinikukkavettä

Laita uuni lämpeämään 200 asteeseen. 
Voitele ja jauhoita (itse käytän vehnäjauhoja, mutta korppujauhotkin käy) 18cm halkaisijaltaan irtopohjavuoka.

Kuori ja raasta porkkanat erittäin hienoksi raasteeksi. 
Vatkaa fariinisokeri, sokeri ja munat kuohkeaksi vaahdoksi. 
Lisää kaikki loput ainekset muna-sokerivaahtoon ja sekoita aineet käsin esim. nuolijan avulla hyvin sekaisin. 

Kaada taikina vuokaan ja paista kakkua noin 20 minuuttia. 
Varmista kypsyyn hammastikulla, jos taikinaa jää siihen, niin paista vielä  hetki. 

Anna kakun jäähtyä ja irrota se vuoasta. 

Valmista kuorrutus

Sekoita kaikki aineet sekaisin. 
Jos sinulla ei ole saatavilla appelsiinikukkavettä, niin voit käyttää sen tilalla 3 rkl appelsiinimehua.

Vuoraa kakku kuorrutuksella ja koriste haluamillasi koristeilla. 

Minä koristelin kuvan kakun persimonhedelmillä, rosmariinin oksilla, rouhituilla pistaasipähkinöillä ja karamellisoiduilla porkkanoilla. 

Karamellisoituihin porkkanoihin tarvitset

Palan porkkanaa
1 dl sokeria
1 tl voita

Kuori ja raasta mandoliinin avulla porkkanasta pieniä suokaleita. 
Jos et omista mandoliinia, niin voit ottaa kuorimaveitsellä ohuita suokaleita porkkanasta. 

Laita sokeri paistinpannulle, anna sen sulaa rauhassa. Älä sekoita! 
Kun sokeri on kullanruskeaa, lisää siihen nokare voita ja lisää porkkanat. 
Sekoittele muutama minuutti ja kaada porkkanat lautaselle. 
Levitä karamellisoidut porkkanat ympäri lautasta, jotta ne ei jää isoksi klimpiksi jäändyttyä. 

Ota pieniä nokareita ja koristele kakku haluamallasi tavalla. 

Jos haluat korkean kakun, niin tee kaksi erillistä kakkua ja tupla määrä täytettä.

Tein kaksi kakkua ja tuplatäytteet, niin hinnaksi tuli noin 12,60€. 
Koristeita en laskenut hintaan mukaan. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti