10. marraskuuta 2016

Jauhelihaperunasoselaatikko

Tämän ruoan olinkin jo unohtanut… Maustui kyllä erittäin makoisalle pitkän työpäivän jälkeen.


6 hengelle

1 kg perunoita (jauhoisia)
5 dl maitoa
suolaa
15 g voita

400 g sika-nautajauhelihaa
1 sipuli
1 tl paprikajauhetta
1 tl mustapippuria

Kuori ja pilko perunat. Laita ne kattilaan kiehumaan suolalla maustettuun veteen.
Jos pilkot perunat pieniksi, niin ne kypsyvät noin 10 - 15 minuutissa. 
Kun perunat ovat kypsiä, kaada vesi pois. 
Lisää perunoihin voi ja survo perunat. Lisää maito ja sekoita tasaiseksi. 
Lisää tarvittaessa suolaa. 
Muusista tulee aika löysää, mutta se kiinteytyy uunissa. 

Pilko sipuli pieneksi silpuksi. 
Laita jauheliha kuumalle pannulle ja ruskista sitä hetki ja lisää sipuli. 
Kypsennä jauheliha ja sipulit, lisää mausteet. 

Kaada jauhelihaseos perunamuusiin ja sekoita tasaiseksi. 
Laita massa uunivuokaan. 

Lämmitä uuni 200 asteeseen ja paista noin 40 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin värin. 

Tarjoile salaatin ja etikkapunajuurien kanssa. 

Tämä ruoka tuli maksamaan noin 3,30€. Annoshinnaksi tuli noin 0,55€.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti