4. marraskuuta 2016

Haudutettu riisipuuro ja karjalanpiirakat

Odottelen jo kovasti joulua… Ei siihen enää niin hirveästi ole aikaa.
Odotellessa sitä tein riisipuuroa. Itse nautin puuron voisilmällä, muut laittoivat sokeria ja kanelia pintaan. Manteliakaan en laittanut, se kuuluu vain jouluaattona syötävään puuroon, jonka oma äitini valmistaa.
Tällä ohjeella sinun ei tarvitse seisoa hellan äärellä tuntia ja sekoittaa puuroa jatkuvasti ja pelätä puuron palavan pohjaan.

Päivitys 7.11.2016 Tee riisipuuroa tupla annos ja valmista karjalanpiirakoita.
Alta löytyy ohje niihin.


4 - 5 annosta

2 dl vettä
2 dl puuroriisiä
1 l täysmaitoa
noin 1/2 tl suolaa

Kiehauta vesi kattilassa ja lisää puuroriisi. Anna kiehua noin 5 minuuttia tai kunnes vesi on imeytynyt riisiin. 
Lisää maito. Anna kiehua hiljalleen noin 15 minuuttia koko ajan sekoittaen, jotta puuro ei pala pohjaan.
Peitä kattila kannella ja nosta pois kuumalta levyltä. 
Anna puuron hautua lieden lämmössä noin 45 minuuttia. 
Lisää suola ja kuumenna puuroa hiukan. 
Tarjoa voisilmän, kanelin tai mehukeiton kanssa. 

Puuron hinnaksi tuli noin 1,30€

Karjalanpiirakat


24 piirakkaa

Taikina

1 1/2 dl vettä
1 rkl rypsiöljyä
3/4 tl suolaa
3 dl ruisjauhoja
1 dl vehnäjauhoja

Laita kaikki aineet kulhoon. Vaivaa taikinasta kiinteä pallo. 
Taikina on heti käytettävissä. 

Täyte

1 Annos riisipuuroa (1 litrasta maitoa)
1 kananmuna
1/2 tl suolaa

Teen piirakat helpommalla tyylillä…. 
Lisää riisipuuroon muna ja suola, sekoita hyvin. 

Ota puolet taikinasta ja kauli se ohueksi levyksi. 
Leikkaa 10 cm halkaisijaltaa olevalla muotilla pyöreitä taikinapaloja. 
Laita reilu ruokalusikallinen riipipuuroa palojen pääälle.
Nipistele reunat ja laita valmiit piiraat leivinpaperin päälle pellille. 

Paista piirakoita 275 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. 
Siirrä valmiit piiraat ritilän päälle ja sivele niiden päälle sulatettua voita. 

Tarjoile munavoin kanssa. 

Karjalanpiirakat maksoivat noin 2€





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti