Lasimestarin silli kuuluu meidän joulupöytään. Mieheni halusi jo nyt tehdä tätä herkkua ja kahdesta purkista toinen on jo syöty.
Tässä sinulle herkullinen ohje, jos et ole vielä sitä itse kokeillut valmistaa.
Kahdeksalle
4 - 6 kevytsuolattua sillifilettä
2 - 3 punasipulia
2 porkkanaa
2 - 3 laakerinlehteä
melko runsaasti rouhittua valkopippuria
runsaasti sinapinsiemeniä
Masuteliemi:
1/2 dl väkiviinaetikkaa
1 1/2 dl vettä
1/2 dl sokeria
5 kokonaista mausteneilikkaa
15 maustepippuria
Laita kattilaan kaikki mausteliemen aineet. Kiehauta liemi ja anna sen jäähtyä hyvin.
Huuhtele sillifileet kylmällä vedellä. Leikkaa fileet parin sentin viipaleiksi.
Kuori sipulit ja porkkanat. Leikkaa ne erittäin ohuiksi viipaleiksi.
Laita noin 1l vetoisen lasipurkin pohjalle sinapinsiemeniä.
Asettele niiden päälle sipulia, porkkanaa ja sillin paloja. Laita sillien päälle valkopippuria ja sinapinsiemeniä.
Laita jälleen kerros sipulia, porkkanaa, silliä ja mausteita.
Jatka kerroksia, niin että purkki tulee täyteen ja kaikki aineet on käytetty.
Laita laakerin lehtiä kerrosten väliin.
Kaada lopuksi mausteliemi purkkiin.
Tee tarvittaessa lientä lisää, jos sitä ei riitä peittämään kaikkia aineksia.
Laita purkki jääkaappiin ja silli on nautittavaa muutaman päivän päästä.
Tarjoile keitettyjen perunoiden kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti