31. lokakuuta 2016

Meillä juhlittiin viikonloppuna

Poikani syntymäpäiviä juhlittiin perjantaina sekä lauantaina.
Perjantaina ystävät saivat erilaisia suolaisia ja makeita herkkuja, kakku oli sankarin pyynnöstä kauhuleffaan liittyvä. Lauantaina vieraille tarjottiin lihapullia ja perunasalaattia, ohjeen olenkin jo aikaisemmin tänne laittanut. Kakku koristeltiin teemaan sopivaksi kurpitsoilla ja se maistui mustikkapiirakalta.


Leivoin 10 munan perus sokerikakkupohjan, josta riittää 20 hengelle. 

Kakun sisältä löytyy:

500 g rahkaa
4 dl vispautuvaa vaniljakastiketta
4 dl mustikoita
1 - 1 1/2 tl kardemummaa

Vispaa vaniljakastike vaahdoksi, lisää mukaan rahka ja kardemumma, sekoita varovasti jäiset mustikat joukkoon. 
Leikkaa kakku kolmeen tai neljään osaan, kostuta kerrokset maidolla. 
Lisää jokaiseen väliin valmista täytettä ja jätä kakku yöksi tekeytymään. 

Koristele kakku seuraavana päivänä. 

Päällystin kakun voikreemillä. 

220 g suolatonta voita
120 ml maitoa
1 kg tomusokeria
1 tl vaniljasokeria

Laita kulhoon huoneenlämpöinen voi, maito, vaniljasokeri ja puolet tomusokerista. 
Vispaa aineksia ainakin viisi minuuttia tai niin kauan, että seoksesta tulee kuohkeaa. 
Lisää loput tomusokerit kahdessa osassa ja vispaa seos tasaiseksi. 

Päällystä kakku seoksella ja koristele. 
Voikreemillä koristelet, myös kuppikakut. 

Tein sokerimassasta pieniä kurpitsoja. 


Kavereille tarjottiin Perjantai 13 teemakakku. Kakkupohja oli red velvet ja välistä löytyi rahkaa, kermaa  ja vadelmia. Kakku päällystettiin sokerimassalla.  


Suolaisten ohjeen löydät täältä






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti