15. lokakuuta 2016

Saksalainen pottusalaatti ja lihapullat

Poikani syntymäpäiviä juhlitaan muutaman viikon kuluttua ja ajattelin kokeilla voisiko tätä ruokaa tarjota niissä.
Perunasalaatti oli ihan mielettömän hyvää, samoin lihapullat.


6 annosta

Lihapullat

700 g jauhelihaa
2 valkosipulinkynttä
1 1/2 dl korppujauhoja
2 pientä kananmunaa
2 tl worcesterkastiketta
1 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria

Kuori ja murskaa valkosipulit.
Laita kulhoon jauheliha, valkosipuli, korppujauhot, kananmunat ja mausteet. 
Sekoita massa tasaiseksi. 
Pyörittele kostutetuin käsin massasta haluamasi kokoisia lihapullia. 
Paista lihapullat 225 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. 

Kastike lihapullille

2 dl maustamatontajogurttia
2 1/2 dl majoneesia
3 tl sriracha-chilikastiketta
1/2 dl bbq-kastiketta

Sekoita kaikki aineet sekaisin ja laita kastike jääkaappiin odottamaan ruokailua. 

Perunasalaatti

1 kg perunoita (kiinteä)
100 g pekonia

Kastike perunasalaatiin

2 pientä salottisipulia
1 valkosipulinkynsi
3 rkl valkoviinietikkaa
2 tl sokeria
1 tl sormisuolaa
1 rkl sinappia
3/4 dl oliiviöljyä
2 rkl majoneesia
1/4 tl mustapippuria
3 rkl persiljaa

Kuori perunat ja keitä ne suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. 
Tee kastike perunoiden kypsyessä.
Kuori ja hienonna sipulit. 
Laita ne tarjoilukulhoon. 
Lisää joukkoon loput aineet ja silputtu persilja. 
Sekoita kastike tasaiseksi. 

Valuta kypsät perunat ja pilko ne esim. neljään osaan ja laita ne kulhoon kastikkeen päälle. 
Sekoita perunat ja kastike sekaisin. 

Paista pekoni rapeaksi ja murusta se perunasalaatin joukkoon juuri ennen tarjoilua. 

Nauti!






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti