Meidän perheessä syksy on lihapatojen aikaa.
Tämä pata nousi perheemme suosikiksi, ruokaa syötiin hiljaa ja keskittyneesti nauttien.
4 annosta
650 g naudanlihaa (käytimme paistia)
1 rkl voita
7 dl vettä
2 dl punaviiniä
1 1/2 rkl soijaa
1 tl murskattua mustapippuria
1 valkosipulinkynsi
1 tl kuivattua timjamia
1 tl kokonaisia rosepippureita
kourallinen kuivattuja suppilovahveroita
2 dl créme fraichea
päälle silputtua persiljaa
Sulata voi padassa ja lisää siihen pilkotut lihanpalat. Ruskista lihat nopeasti kauniin ruskeiksi.
Lisää vesi, punaviini, soija, pippuri ja kevyesti murskattu valkosipuli.
Anna kiehua hetki ja poista vaahto pinnalta.
Mausta timjamilla ja rosepippurilla.
Anna padan kiehua noin 15 minuuttia ja lisää kuivatut suppilovahverot.
Jatka kypsennystä vielä noin tunti.
Lisää lopuksi créme fraiche ja sekoita hyvin, maista ja tarvittaessa lisää mausteita.
Ripottele lopuksi pinnalle persilja.
Tarjoa perunoiden kanssa.
Ruan hinnaksi tuli perunoiden kanssa 12,35€. Annoshinta noin 3€. Hinta tietenkin nousee, jos sienet pitää ostaa. Meiltä löytyy itse poimittuja ja kuivattuja suppilovahveroita.
Ostimme Lidlistä erittäin hyviä Annabelle perunoita, kilon pussi maksoi vain 0,79€.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti