9. lokakuuta 2016

Maksaa, polentaa ja papupataa


Neljälle

Aloita valmistamalla polenta ja papupata, paista maksa viimeiseksi.

Polenta

2 dl polentaa
5 dl lihalientä
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl parmesaanijuustoa raastettuna
(suolaa)

Lämmitä vesi kiuhuvaksi, lisää lihaliemikuutio. 
Lisää joukkoon polenta ja keitä 20 minuuttia välillä sekoittaen.
Kun polenta on valmista, lisää sekaan oliiviöljy, tuorejuusto sekä parmesan. 
Lisää suolaa maun mukaan.

Tomaattinen papupata

1 prk valkoisia papuja
1 iso salottisipuli
2 valkosipulinkynttä
170 g pekonia
2 rkl tomaattipyreetä
5 dl lihalientä
10 kirsikkatomaattia
1 chili
4 salvianlehteä
(suolaa)

Valuta ja huuhtele pavut. 
Hienonna sipuli ja valkosipulit. Viipaloi pekoni ohuiksi suikaleiksi. 
Paista pekonia pannulla ja poista siitä liika rasva pois. 
Lisää joukkoon sipuli ja valkosipuli, kuullota noin 5 minuuttia.
Lisää sekaan tomaattipyree, pavut ja lihaliemi.
Keitä seosta noin 15 minuuttia. 
Puolita tomaatit, hienonna chili ja salvia. 
Lisää ne papupataan ja lisää tarvittaessa suolaa. 

Paistettu maksa

400 g naudanmaksaa
4 rkl voita
4 salvianlehteä
1 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria

Poista maksasta kalvot ja leikkaa se noin 1 cm viipaleiksi.
Sulata 2 rkl voita pannussa. 
Paista maksaviipaleita voissa 1 minuutti kummaltakin puolelta.
Lisää 2 rkl voita ja salvianlehdet. 
Mausta maksaviipaleet suolalla ja pippurilla. 
Tarjoa heti. 

Ruoan hinnaksi tuli noin 10€ ja annoshinnaksi tuli 2,50€











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti