19. lokakuuta 2016

Jauheliha-punajuurilaatikko

Tämä ruoka ei ehkä näytä kauhean herkulliselta, mutta takaan, että maku on erittäin maukas.


6 annosta

2 dl puuroriisiä
5 dl vettä
1/2 tl suolaa riisin keittämiseen

5 - 6 etikkapunajuurta
1 sipuli
400 g jauhelihaa
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
3 - 4 tl grillimaustetta

2 dl kermaa
2 dl maitoa
2 kananmunaa

Keitä riisi melkein kypsäksi, noin 10 minuuttia. 
Silppua sipuli ja kypsennä se jauhelihan kanssa paistinpannussa. Älä lisää rasvaa, paista jauhelihan omassa rasvassa. 
Mausta jauhelihaseos suolalla, pippurilla ja grillimausteella. 
Leikkaa punajuuret pieneiksi paloiksi. 

Kaada riisi, jauhelihaseos ja punajuuret vuokaan, sekoita kaikki tasaisesti sekaisin. 
Laita munat kulhoon ja riko rakenne, sekoita joukkoon kerma ja maito, kaada se ruoan päälle. 

Paista ruokaa 200 asteessa noin 30 minuuttia. 

Tarjoile raikkaan salaatin kanssa.  

Laatikon hinnaksi tuli 4,20€ ja annoshinnaksi 0,70€.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti