Edellisestä punajuuriruuasta jääkaappiin oli jäänyt muutama punajuuri. Kokeilin valmistaa niistä punajuurilettuja ja kokeilu kannatti.
Seuraavalla kerralla ajattelin tehdä punajuurilettujen kanssa vuohenjuustosta kastikkeen.
250 g soseutettua punajuurta
3 munaa
5 dl kevytmaitoa
1 dl ohrajauhoja
2 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 rkl hunajaa
Aloita kypsentämällä punajuuret.
Kuori punajuuret ja pilko ne esim. neljään osaan ja keitä kypsiksi, noin 20 minuuttia.
Soseuta kypsät punajuuret soseeksi. Lisää tarvittaessa keitinlintä soseeseen, jos tulee liian paksua.
Kaada punajuurisose kulhoon, lisää joukkoon munat, puolet maidosta ja jauhot.
Sekoita taikina tasaiseksi ja lisää loput maidosta, suola ja hunaja.
Sekoita kunnolla ja anna turvota vähintään puolituntia.
Paista letut pannulla voinokareen kanssa.
Tarjoa salaatin tai perunoiden kera.
Letut tulivat maksamaan noin 1,50€. Yhden letun hinnaksi tuli noin 0,13€
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti