4. lokakuuta 2016

Korvapuustit

Tänään on korvapuustipäivä, joten tässä olisi ohje korvapuusteihin.


Taikinasta tulee noin 30 kpl korvapuusteja.

5 dl maitoa
50 g hiivaa
2 dl sokeria
1 1/2 tl suolaa
1 rkl kardemummaa
noin 16 dl vehnäjauhoja
150 g margariinia tai voita

1 muna voiteluun

Sulata margariini kattilassa, kunnes se on sulanut lisää maito ja lämmitä kädenlämpöiseksi. 
Kaada neste kulhoon ja murenna joukkoon hiiva, sekoita.
Lisää sokeri, suola, kardemumma ja osa jauhoista. 
Sekoita taikina tasaiseksi. 
Lisää vähitellen loput jauhot ja vaivaa taikinaa noin 10 minuuttia, jolloin taikina irtoaa kulhosta tai jos vaivaat taikinan pöydällä, niin pöydästä. 
Anna taikinan kohota liinan alla kaksinkertaiseksi. 

Taikinan kohottua jaa se kahtia ja kauli taikina isoksi levyksi. 
Levitä taikinalevyn päälle noin 50 g margariinia, sokeria ja kanelia maun mukaan. 
Kääri taikinalevy rullaksi pitkältä sivulta. 
Leikkaa rulla vinottain paloiksi. 


Nosta palat pystyyn kapea kohta ylöspäin.
Paina sormille kapea kohta alas pöytään saakka. 


Kohota liinan alla. 
Voitele pullat niiden kohottua ja halutessa voi ripotella päälle raesokeria. 

Paista uuninkeskiosassa 200 asteisessa uunissa noin 10 - 15 minuuttia. 

Nauti korvapuusti hieman lämpöisenä kylmän maidon kanssa, nams!

Pullataikinaan ei tarvitse laittaa ollenkaan munia, halutessasi lisää ohjeeseen 2 kpl munia. 
Jos haluat täysin munattomia, niin voitele pullat kahvilla. 








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti