6. elokuuta 2016

Näkkileipä

Oijoi, mitä näkkäriä!
Tämä ohje on helppo ja näkkäri oli ihan mielettömän hyvää.
Itse nautin näkkärin voilla ja juustolla, kyytipojaksi lasi kylmää maitoa.


Ohje:

25 g voita
1 3/4 dl vettä
1 dl kauraleseitä
3/4 tl suolaa
4 1/2 dl ruisjauhoja

Sulata voi ja mittaa vesi kulhoon. Lisää voi, suola ja leseet veteen. Anna leseiden turvota hetki. 
Lisää ruisjauhot ja vaivaa taikina kiinteäksi palloksi. 
Jaa taikina kolmeen osaan.

Kauli pala taikinaa kahden leivinpaperin välissä ohueksi levyksi, noin 2mm. 
Poista päällimäinen leivinpaperi ja siirrä näkkileipä pellille. 
Paista näkkileipää noin 6 minuuttia 225 asteisessa uunissa.  

Jäähdytä valmis näkkileipä ritilän päällä. 

Kolme pellillistä näkkileipää tuli maksamaan noin 0,60€









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti