13. elokuuta 2016

Fantastinen kalapiirakka

Löysin Jamie Oliverin keittokirjasta tämän ihan loistavan kalapiirakan ohjeen. Tästä ruoasta tuli meidän perheen uusi suosikki. Itse olin hiukan epäileväinen, mutta olin todella väärässä…

Kuva ei ole houkuttelevin, mutta suosittelen kokeilemaan. Alempi kuva on lainattu Jamien kirjasta.


6 annosta

6 suurta perunaa esim. rosamunda
suolaa ja pippuria
1 dl maitoa
3 kananmunaa
2 suurta kourallista pinaattia
1 sipuli
1 porkkana
Neitsytoliiviöljyä
3 dl kermaa
2 kunnon kourallista juustoraastetta esim. emmental
1 sitruunan mehu
1 tl sinappia
1 suuri kourallinen persiljaa silputtuna
500 g kalaa esim. kirjolohta

Kuumenna uuni 225 asteeseen.
Kuori ja kuutio perunat ja keitä niitä suolalla maustetussa vedessä noin 2 minuuttia. Pane sitten munat mukaan kypsymään. Anna kiehua 7 minuuttia. Nosta pinaatit terässiivilässä kattilan päälle. Keitä minuutti. Kaikki on valmista yhtä aikaa. Huuhdo pinaatti kylmäksi ja purista vesi pois. Kaada perunat lävikköön. Pane munat kylmään veteen jäähtymään, kuori ne ja leikkaa neljään osaan. 

Silppua sipuli ja kuutioi porkkana. Kuumenna paistinpannussa tilkka öljyä ja pehmennä sipuli ja porkkana siinä viitisen minuuttia. Lisää kerma ja kiehauta. Ota pannu levyltä, lisää sitruunamehu, juusto, sinappi ja persilja. Sekoita tasaiseksi. 

Kuutioi kala. Kumoa pinaatti sekä kala- ja munapalat uunivuokaan ja sekoita. Kaada kermaseos päälle.  
Soseuta perunat. Lisää hiukan oliiviöljyä, maitoa, suolaa ja pippuria. 
Levitä sose vuokaan päällimmiseksi. 

Kypsennä uunissa noin 30 minuuttia, kunnes pinta hieman ruskistuu. 

Tarjoa salaatin kera. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti