Olemme ihastuneet grillipizzoihin.
Pizzoista tulee rapea pohjaisia ja ne kypsyvät noin viidessä minuutissa.
Tästä taikinasta tulee kaksi grillipizzaa tai pellillinen uunissa valmistettavaa pizzaa.
10 g hiivaa
ripaus sokeria
200 g vehnäjauhoja
1/4 tl suolaa
1 1/4 dl vettä
Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää ripaus sokeria ja suola.
Lisää vehnäjauhot sekaan. Vaivaa taikinaa sen aikaa, että saat aikaiseksi kiinteän pallon.
Anna taikinan kohota kaksin kertaiseksi.
Laita grilli päälle, jotta se on ehtii kuumentua tarpeeksi. Laita pizzakivi samaan aikaan grillille lämpenemään. Grillin lämmön tulisi nousta vähintään 250 asteeseen.
Taikinan kohottua, vaivaa siitä ilmakuplat pois ja jaa taikina kahteen osaan.
Kauli taikina pizzakiven kokoiseksi. Käytä paljon jauhoja, ettei taikina jää pöytään kiinni.
Täytä pohjat haluamillasi täytteillä.
Siirrä pizza pizzakiven päälle ja paista noin 5 minuuttia tai kunnes pizza on valmista.
Jos laitat pizzan päälle sipulia tai tomaattia, leikkaa ne erittäin ohuiksi, jotta kypsyvät pohjan kanssa samaan aikaan.
Ostimme pizzakiven Motonetistä ja se maksoi van 10€.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti