17. elokuuta 2016

I.F.K.-kakku

Minua pyydettiin tekemään I.F.K.-fanille syntymäpäiväkakku. Haaste tuntui helpolta, ajattelin kakun valmistuvan nopeasti, mutta aikaa menikin pelkän kilvenvalmistamiseen melkein kaksi tuntia. Kirjaimet ja numerot olivat haasteellisimmat, ne piti leikata käsin, kun en omista muotteja niihin.
Sankari oli erittäin tyytyväinen lopputulokseen.


Aloita kakun valmistus hyvissä ajoin, valmista kakkupohja päivää ennen täyttämistä. 

Pohja

3 dl sokeria
3 dl venhäjauhoja
3 dl kananmunia (5-6kpl)
1 tl vaniljasokeria

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vuoraa leivinpaperilla 24cm irtopohjavuoan pohja, voitele ja jauhoita reunat. 

Vaahdota munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. 
Tee "kasitesti" eli sammuta sähkövatkain ja ota vähän taikinaa vispilään ja tee 8 kuvio, jos kuvio jää taikinan päälle, niin vaahto on valmista. Jatka vatkaamista, jos kuvio ei jää pintaan. 
Lisää vaahtoon siivilöydyt vehnäjauhot. Sekoita ne varovasti vaahdon joukkoon taikinanuolijalla käännellen. 

Kaada taikina vuokaa ja laita vuoka varovasti uuniin. Paista noin 20-30 minuuttia tai kunnes kakku on valmis.

Ota kakku uunista ja tiputa kakkuvuoka pöydälle noin 20cm korkeudesta. Anna kakun jäähtyä hetken vuoassa ennen irroittamista. 
Laita kakkupohja pussiin ja odota seuraavaan päivään. 

Täytä kakku 

200 g sitruunanmakuista tuorejuustoa
1 dl tomusokeria
3 dl turkkilaistajogurttia
2 dl kuohukermaa

2 dl mansikoita
2 dl mustikoita
1 1/2 dl mansikkahilloa

Kostutus
puolen sitruunan mehu
1/2 dl kivennäisvettä
1 tl sokeria

Vaahdota kuohukerma. Sekoita tuorejuusto, tomusokeri, jogutti ja kerma keskenään. 
Jaa täyte kolmeen kulhoon. Lisää yhteen mansikat ja toiseen mustikat. 
Halkaise kakku kolmeen osaan. 
Kostuta pohja sitruunamehulla ja levitä puolet hillosta levyn päälle, lisää täyte, laita toinen kakkulevy päälle. Toista. 
Viimeisen kakkulevyn päälle ei tule vielä mitään. Laita täytetty kakku takaisin irtopohjavuokaan ja vuoraa pinta kelmulla. Laita kakku jääkaappiin kostumaan yön yli. Laita myös kolmas kipollinen täytettä jääkaappiin odottamaan kuorrutusta. 

Kun kakku on kostunut yön yli, vuoraa pinta lopulla täytteellä. 
Kakun voi koristella esim. mustikoilla tai sokerimassalla. 

Itse koristelin kakun sokerimassalla ja punaista sokerimassaa meni kakkuun 250 g, sinistä ja valkoista vähemmän. 


Kilpeen printtasin mallin netistä. Jäljensin kuvan voipaperiin ja leikkasin osat sabluunaksi.  
Leikkasin osat sabluunaa käyttäen, kirjaimet ja numerot leikkasin pienellä veitsellä. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti