9. helmikuuta 2017

Sitruuna-mustikkakakku

Vietimme syntymäpäiviäni ja valmistin itselleni sitruuna-mustikkakakun.
Kakku oli erittäin herkullinen ja mehukas, se maistui seuraavana päivänä vielä herkullisemmalta.
Valmistus on helppoa, joten rohkeasti vaan kokeilemaan.


Noin 16 palaa

Kakkupohjaan tarvitset

200 g voita
3 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
1 rkl vaniljasokeria
4 munaa
5 dl vehnäjauhoja
1 rkl leivinjauhetta
2 1/2 dl piimää
3 sitruunan mehu ja raastettu kuori

200 g pakastemustikoita
1 rkl perunajauhoja

Mustikkacurd

200 g pakastemustikoita
1 dl hillosokeria
1 keltuainen
50 g voita

Täyte ja kuorrutus

150 g voita
250 g tomusokeria
200 g vanilja tuorejuustoa

Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokerit kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi.
Vatkaa joukkoon huoneenlämpöiset munat yksitellen. 

Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää ne siivilän läpi voi-sokeri-munavaahtoon vuorotellen piimän ja sitruunamehun sekä sitruunaraasteen kanssa. 
Sekoita mahdollisimman vähän, kuitenkin niin, että taikina on tasaista. 

Sekoita pakastemustikoiden joukkoon perunajauho. Sekoita mustikat kevyesti taikinaa, ettei taikina värjäydy.

Valmistele kakkuvuoat. Vuoraa kahden (halk. 23cm) kakkuvuoan pohjat leivinpaperilla. Voitele ja jauhota reunat. 
Jaa taikina tasaisesti vuokiin. 

Paista uunin alaosassa 175 asteessa 35-40 minuuttia, kunnes tikulla pistäessä kakkutaikina ei enää tartu ja pohja on kypsä.

Anna pohjien jäähtyä hetki ennen kuin irrotat ne vuoista. Nosta ritilälle ja jäähdytä hyvin. 

Valmista mustikkatahna
Kiehauta mustikat kattilassa.Soseuta sauvasekoittimella. Lisää hillosokeri ja keltuainen kattilaan. 
Keitä miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen, noin 5-8 minuuttia, kunnes seos sakenee. 
Nosta kattila liedeltä. Anna jäähtyä hiukan. Vatkaa joukkoon voi kuutioina. 
Säilytä peitettynä jääkaapissa kakun täyttämiseen saakka. 

Tuorejuustokreemi
Vaahdota voi ja puolet tomusokerista. Lisää tuorejuusto joukkoon muutamassa erässä, älä vatkaa voimakkaasti. Lisää loppu tomusokeri. Vatkaa puolella teholla, kunnes kreemi on kuohkea ja kiiltävä. 

Nosta pohja kakkulautaselle. Levitä pintaan mustikkatahna ja osa tuorejuustokreemistä. 
Laita toinen pohja päälle. Levitä loppu tuorejuustokreemi kakun pinnalle ja ohuelti reunoille. 

Koristele kakku haluamillasi koristeilla. Laitoin kakun päälle kukkia, vadelmia, macaron-leivoksi, marenkia, erilaisia kakkuja ja timjamia. 
HUOM! Muista kääriä kukkien varret esim. folioon, jos eivät ole syötäviä kukkia.













Ei kommentteja:

Lähetä kommentti