Tämä leipä on täydellisen rapeakuorinen, ihanan pehmeä ja maukas sisältä.
Niin helppo ja vaivaton valmistaa, taikinan teet muutamassa minuutissa ja sitten vain odottelet yön yli taikinan kohoamista.
Annoksesta tulee yksi leipä
3 1/2 dl vettä
1 tl kuivahiivaa
2 tl suolaa
3 dl vehnäjauhoja
4 dl ruisjauhoja
1/2 dl siirappia
Lämmitä vesi 42 asteiseksi ja sekoita kuivahiiva siihen.
Lisää siirappi ja suola veteen.
Lisää vehnäjauhot ja sitten ruisjauhot.
Sekoita taikina valmiiksi, mutta älä vaivaa.
Laita taikinakulhon päälle kelmu ja anna taikinan kohota 12 tuntia.
Ripottele taikinan päälle hieman ruisjauhoja ja myös työpöydälle.
Kaada taikina pöydälle ja käännä se muutaman kerran, älä edelleenkään vaivaa taikinaa.
Ripottele pinnalle vielä hieman ruisjauhoja ja anna sen kohota liinan alla vielä 1 tunti.
Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen ja laita samalla uuniin myös pata.
Ota pata uunista, kun taikina on kohonnut.
Laita padan pohjalle hieman öljyä ja sivele se pohjalle ja reunoilla.
Kaada taikina pataan ja laita kansi päälle.
Paista ensin 30 minuuttia.
Ota kansi pois ja paista vielä noin 30 minuuttia.
Kumoa leipä pois padasta ja anna sen jäähtyä rauhassa.
Leivän hinnaksi tuli noin 1€
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti