6. maaliskuuta 2017

Broileripata ja parmesaaniperunat

Tässä ruuassa broileri kypsentyy meheväksi ja suussasulavaksi. Kyytipojaksi maukkaa parmesaaniperunat, nam. 
Tämä ruoka meni meillä TOP 5 listalle. :)


4 annosta

1 kokonainen broileri
1 1/2 tl suolaa
1 tl mustapippuria
2 porkkanaa
3 valkosipulinkynttä
1 rkl voita
1 rkl öljyä
5 dl vettä
1 kanaliemikuutio (fondi)
1/2 sitruunaa viipaleina
1/3 ruukkua tuoretta timjamia
2 laakerinlehteä
4 sipulia
1/2 sitruunanmehu
1 dl kivettömiä oliiveja 

Parmesaaniperunat

8 perunaa
1 rkl oliiviöljyä
1/2 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
1 dl parmesaanijuustoa
1 rkl persiljaa

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. 
Mausta broileri suolalla ja pippurilla, laita suolaa myös broilerin sisälle. 
Laita paistinpanulle voita, paista siinä broilerille kauniin ruskea pinta. 
Siirrä broileri pataan. Kaada pannulle vesi, fondikuutio ja kuumenna kiehuvaksi. 
Kaada liemi broilerin päälle. 
Kuori ja viipaloi porkkanat ja hienonna valkosipulit.
Lisää pataan porkkanat, valkosipulit, sitruunaviipaleet, timjami sekä laakerinlehdet.



Kypsennä pataa ilman kantta 15 minuuttia sen jälkeen 30 minuuttia kansi päällä.

Kuori sipulit ja lohko ne puoliksi tai neljään osaan. Ruskista pannulla öljyssä ja lisää ne pataan. 
Lisää myös sitruunamehu ja oliivit. Jatka padan kypsennystä vielä noin 15 minuuttia. 

Parmesaaniperunat 

Padan kypsyessä kuori ja lohko perunat. Laita lohkot vuokaan, lisää päälle öljy, suola ja mustapippuri. Sekoita niin että perunat kuorruttuvat öljyllä, suolalla ja pippurilla. 
Kypsennä perunoita noin 20 minuuttia, kunnes ne ovat kevyesti ruskistuneet. 
Lisää perunoihin parmesaani ja paista niitä vielä 5 minuuttia. 
Viimeistele perunat persiljalla. 


NAM!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti