Aikaa on vierähtänyt ja en ole tänne ehtinyt kirjoitella.
Osallistuimme 11.12. Vuosaaren joulupolkuun omalla pienellä kojulla, jossa myimme kaikenlaisia herkkuja, mm. pipareita tikussa, marenkeja, erilaisia hilloja, sinappia, glögi- ja lasimestarinsilliä, mallasleipää, koirankeksejä, kuivakakkuja ym.
Ompelin myös joulusukkia ja valmistin soodakoristeita.
Kirjoitan tänne nyt muutamia reseptejä tuotteista, joita myimme markkinoilla.
Piparipähkinät ovat erityisen hyviä glögin kanssa, joten laitan tähän myös herkullisen glögin ohjeen.
Pikkuleipiä tulee noin 100kpl. Puolita ihmeessä ohje, jos määrä tuntuu suurelta.
Nämä ovat kyllä todella herkullisia, suosittelen tekemään koko erän ja antamaan näitä lahjaksi.
2 dl sokeria
225g huoneenlämpöistä voita
2 rkl siirappia
1 rkl jauhettua kanelia
1 rkl jauhettua kardemummaa
2 tl ruokasoodaa
1 muna
8 - 9 dl vehnäjauhoja
Vaahdota sokeri, voi ja siirappi.
Sekoita joukkoon kaneli, kardemumma, ruokasooda, kananmuna ja lopuksi jauhot.
Tee notkea taikina.
Pyöritä taikina pötköksi, laita kelmuun ja anna olla kylmässä muutamia tunteja tai seuraavaan päivään.
Kuumenna uuni 225 asteeseen.
Ota taikina esiin ja leikkaa siitä noin 1 - 1 1/2 cm paksuja viipaleita ja pyörittele ne palloiksi.
Laita pallot pellille leivinpaperin päälle ja paista uunissa 10 - 12 minuuttia uunin keskiosassa.
Anna jäähtyä ja säilytä purkissa.
Glögi aikuisille..
Tämä on alkoholipitoinen ja makea glögi.
1 dl kirkasta viinaa
1 kukkura tl kardemummaa
1 pomeranssinkuori
noin 20 kokonaista neilikkaa
10 g kokonaista kanelia
75 cl punaviiniä
2 dl sokeria
1 kukkura tl vaniljasokeria
Sekoita reseptin viidi ensimmäistä ainesta ja anna maustua vähintään vuorokausi.
Siivilöi mausteet pois ja sekoita punaviinin, sokerin ja vaniljasokerin kanssa.
Lämmitä, älä kiehuta!
Tarjoa höyryävän kuumana manteleiden ja rusinoiden kanssa.
Pipareita ja marenkeja tikuissa.
Tähän en laita resptiä, vain pienen vinkin, kuinka saat hauskoja pipari- ja marenkitikkareita.
Valitse tai valmista suosikki piparitaikinasi. Laita varrastikkuja veteen vettymään.
Tee piparkakkuja ja laita raa'an piparin alle vettynyt varrastikku ja paista niitä normaalisti ohjeen mukaan. Anna pipareiden jäähtyä ennenkuin nostat pipareita tikusta.
Halutessasi voit koristella piparit pikeerillä. Itse valelin piparit ohuelti todella löysällä pikeerillä.
Valmista marenki ja laita se pursotinpussiin.
Laita kosteat tikut pellille ja pursota tikun päähän marenkia.
Paista ohjeen mukaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti