Näitä meidän on pitkään pitänyt tehdä ja nyt se päivä vihdoinkin koitti.
Tällä kertaa teimme jauhelihatäytteellä, mutta ensi kerralla ajattelimme kokeilla miten fajitastäytteet toimisivat lettujen sisällä.
Aloita tekemällä lettutaikina, sen pitää turvota puolisen tuntia ennen paistoa.
Porkkanaletut:
2 munaa
5 dl maitoa
2 porkkanaa
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 rkl öljyä
Sekoita munat ja maito kulhossa, lisää joukkoon kuivataineet ja sekoita tasaiseksi. Raasta porkkanat hienoksi raasteeksi ja lisää raaste taikinaan öljyn kanssa. Anna taikinan turvota noin 30min.
Paista taikinasta isoja lettuja. Tästä taikinasta saat valmistettua 10 lettua.
Jauhelihatäyte:
1 sipuli
400g jauhelihaa
1 dl kypsää riisiä
100 g mautamatonta tuorejuustoa
Jauhelihamaustetta, mustapippuria ja suolaa maun mukaan.
2 tl öljyä paistamiseen
n. 2 dl juustoraastetta lettujen päälle
Pilko sipuli hienoksi silpuksi ja kuullota se pannulla. Lisää joukkoon jauheliha ja ruskista.
Sekoita keskenään jauheliha, kypsä riisi, tuorejuusto ja mausteet.
Laita jauhelihatäytettä letun päälle ja rullaa rullalle.
Laita valmiit rullat leivinpaperin päälle pellille. Kun kaikki ovat valmiina, lisää päälle juustoraaste.
Paista 175 asteisessa uunissa, niin kaun kun juusto on sulanut lettujen päälle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti