26. heinäkuuta 2016

Borssikeitto

Kaupassa oli kotimaiset punajuuret tarjouksessa, niitä oli sitten pakko ostaa pussillinen.
Hetken mietin mitä niistä voisi valmistaa ja tuli borssikeitto mieleen.
Siitä onkin jo aikaa, kun sitä olen viimeksi tehnyt.
Keiton poristessa valmistin sämpylöitä jo aikaisemmin julkaisemallani ohjeella. Muutin ohjetta niin, että käytin vain vehnäjauhoja ja jätin juuston pois.


Borssikeitto neljälle

4 rkl voita
600 g kaalia
1 purjon valkoinen osa
1 porkkana
1 pala juuriselleriä
4 punajuurta
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
2 rkl tomaattipyrettä
1 l lihalientä
2 tuoretta timjamin oksaa
2 laakerinlehteä
0,5 dl valkoviinietikkaa
suolaa ja pippuria maun mukaan
375 g krakovanmakkaraa
Smetamaa tarjoiluun

Suikaloi kaikki vihannekset ja hienonna sipulit. Kuullota vihanneksia pienissä erissä pehmeiksi. 
Kuumenna kattilassa nokare voita ja lisää tomaattipyre, kuullota sitä hetki. Lisää kattilaan kasvikset, timjami, laakerinlehdet, etikka, hieman suolaa ja pippuria sekä lihaliemi. 
Lisää tarvittaessa vettä, kasvisten tulisi peittyä. 
Keitä hiljalleen 1,5 tuntia ja lisää paloitellut makkarat joukkoon. Kiehuta vielä hiljalleen puolisen tuntia. 
Tarkista maku ja poista laakerinlehdet ja timjamin oksat ennen tarjoilua. 

Nauti smetanan kanssa. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti