14. tammikuuta 2017

Sitruslohi

Tässä olisi kalaruoka, jonka valmistukseen menee vain noin 25 minuuttia.
Kala maistuu ihanan raikkaalta ja makoisalta raikkaan salaatin kanssa.


4 annosta

800 g kirjolohta 
2 rkl hunajaa
1 rkl öljyä
1 tl inkivääriä raastettuna
2 valkosipulinkynttä
1 - 2 rosmariininoksaa
1/2 sitruunan mehu
1 tl suolaa

Kastike
2 tl öljyä
1 tl kurkumaa
150 g ranskankermaa
1/2 sitruunan mehu
2 tl hunajaa
1/4 tl suolaa

Lisäksi
500 g sitrushedelmiä
(limettejä, sitruunoita ja veriappelsiineja)

Laita uuni lämpeämään 200 asteeseen. 
Sekoita hunaja ja öljy. Lisää joukkoon inkivääri, raastetut valkosipulit, hienonnettu rosmariini ja sitruunamehu sekä suola, sekoita. 

Laita lohifileet leivinpaperin päälle pellille ja levitä hunajaseos fileiden pintaan. 

Pese sitrushedelmät ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Levitä puolet viipaleista kalan päälle, säästä loput viimeistelyyn. 
Paista kalaa uunissa noin 15 minuuttia. 



Tee kastike kalan kypsyessä. 
Sekoita kulhossa oljy ja kurkuma. Lisää ranskankerma, hunaja ja suola. 
Purista joukkoon sitruunan mehu ja sekoita. 

Levitä kypsän, kuuman kalan päälle loput sitrusviipaleet. 
Tarjoa kala ranskankermakastikkeen ja raikkaan salaatin kanssa. 









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti