20. tammikuuta 2017

Oluessa haudutettu possupata

Tämä ruoka vie aikaa noin 3,5 tuntia, joten tämän valmistus sopii kiireettömään viikonloppuun.
Lihasta tulee mielettömän mureaa, suussa sulavaa <3


4 annosta

600 g porsaan kasleria
1 rkl voita + 1 rkl öljyä
1 1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
1 sipuli
4 valkosipulinkynttä
1/4 juuriselleriä
6 dl lihalientä
3 dl tummaa olutta
2 laakerinlehteä
1 rosmariininoksa
3 timjaminoksaa
3 isoaperunaa
1 1/2 dl kokonaisia ohrasuurimoita

Leikkaa liha noin 4 cm:n kuutioiksi. 
Ruskista lihat voi-öljyseoksessa kuumassa padassa.
Mausta suolalla ja pippurilla.

Laita uuni kuumenemaan 150 asteeseen.
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet ja lisää ne pataan. 
Kuori ja kuutioi selleri ja lisää sekin pataan. 
Kypsennä sekoitellen noin 5 minuuttia.

Kaada lihaliemi ja olut pataan.
Lisää laakerinlehdet ja yrtit.
Hauduta uunissa kannella peitettynä 1 tunti.

Kuori perunat ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. 

Ota pata uunista ja sekoita ohrasuurimot lihojen joukkoon.
Peitä padan pinta perunaviipaleilla. 
Jatka kypsentäimistä kannen alla 1 1/2 tuntia. 
Lisää kypsennyksen aikana tarvittaessa lihalientä. 

Ota pata uunista ja poista kansi. 
Laita pata takaisin 175 asteiseen uuniin noin 20 minuutiksi, jotta pinta saa hiukan väriä. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti