1. huhtikuuta 2017

Haukimureke

Minulla on aina ollut hiukan negatiivinen asenne haukia kohtaan, johtuu varmaan ruodoista ja ehkä hiukan sen ulkonäöstäkin. :D Kaupassa oli tarjouksessa hauet, joten päätin antaa sille mahdollisuuden.
Hauessa on "miljoona" y-muotoista ruotoa, niiden poistoon kuluu tovi, mutta se kannattaa tehdä huolella. Helpoiten ruodot saat pois, kun teet pienen viillon suoraan ruotojen päälle ja taivutat filettä hiukan, niin että ruodot tulevat näkyviin. Sitten vaan nyppimään hyvillä kalapinseteillä.

Kokeilin ensimmäistä kertaa valmistaa haukimureketta, koostumus muistuttaa munakasta ja on kyllä kokeilun arvoinen juttu.

Rohkeasti vaan kalatiskille ja hauen ostoon.


8 annosta

500 g ruodotonta haukifileetä
4 dl kuohukermaa
3 munaa
4 tl sormisuolaa
2 tl valkopippuria
1 dl silputtua tilliä

Perkaa ja fileoi hauki, poista huolellisesti kaikki ruodot. 
Laita ruodoton hauenliha pakastimeen 1/2 tunniksi niin että se on läpeensä kylmää. 
Jauha hauenlihaa hetki tehosekoittimessa. 
Lisää hitaasti kylmä kerma tehosekoittimen käydessä täydellä teholla. 
Lisää munat, suola, pippuri sekä silputtu tilli ja anna tehosekoittimen käydä vielä hetki täydellä teholla. 
Voitele leipävuoka ja kaada mureke siihen. 
Kypsytä mureke vesihauteessa 180-asteisessa uunissa 45 minuuttia. 

Tarjoile muusin tai keitettyjen perunoiden kanssa. 

Tein murekkeelle kaveriksi ranskankermasta kastikkeen. 
2 dl ranskankermaa
puolikas punasipuli
tilliä
sitruunan raastettua kuorta
suolaa
pippuria

Silppua sipuli pieneksi ja sekoita kaikki aineet sekaisin. Anna olla hetki kylmässä vetäytymässä ennen tarjoilua. 


Muista säästää kalanperkeet! Keitä niistä herkullinen kalaliemi kalakeittoon. 
Keitetyn liemen voit pakastaa ja käyttää myöhemmin. 
Täältä löydät ohjeen kalaliemen keittoon.














Ei kommentteja:

Lähetä kommentti