15. huhtikuuta 2017

Raikas keväinen minttu-parsasalaatti


6 annosta

400 g vihreää parsaa
6 kananmunaa
200 g pakasteherneitä
100 g salaattia
4 kevätsipulin vartta
1 pieni kurkku
6 isoa mintun lehteä

Yrttiöljy
Reilu kourallinen yrttejä esim. basilikaa ja minttua.
1 1/2 dl rypsiöljyä
2 valkosipulinkynttä
1/2 tl suolaa

Keitä kananmunat kypsiksi. 
Jäähdytä, kuori ja puolita munat. 
Katkaise parsoista puumaiset tyvet ja kuori parsat. 
Älä kuori nuppuja, pese ne vain hyvin. 
Leikkaa parsat neljään osaan. 

Sulata herneet.
Pese ja kuivaa salaatti. 
Silppua kevätsipuli. 
Huuhdo kurkku ja leikkaa juustohöylällä siivuiksi. 
Huuhdo ja leikkaa mintun lehdet pieniksi. 

Valmista yrttiöljy.
Laita kulhoon kaikki aineet ja soseuta ne sauvasekoittimella sileäksi kastikkeeksi. 

Kokoa salaatti vadille ja kaada päälle yrttiöljy. 














Ei kommentteja:

Lähetä kommentti