Lehtikaalikeitto
Tämän viikon kasviruoka oli tämä superhyvä lehtikaalikeitto.
6 annosta
1 kg jauhoisia perunoita
puolikas parsakaali (käytä varsi ja vähän kukintoja)
100 g lehtikaalia
1 1/2 l vettä
2 kasvisliemikuutiota (fondi)
1 sipuli
1 rkl öljyä
2 rkl fariinisokeria
2 rkl silputtua persiljaa
200 g sulatejuustoa
Suolaa ja pippuria
Kuori ja paloittele perunat.
Leikkaa parsakaalin varsi ja muutama kukinto. Kuori varsi ja leikkaa kanta pois.
Pese ja hienonna lehtikaali.
Laita vesi kattilaan ja lisää perunat, parsakaali sekä lehtikaali sinne.
Keitä miedolla lämmöllä, kunnes kasvikset ovat pehmeitä.
Kuori sipuli ja leikkaa se pieniksi paloiksi.
Kuumenna öljy pannulla ja lisää siihen sipuli ja fariinisokeri.
Kuullota sipuleita, niin että ne saa kauniin ruskean värin.
Valuta keitinliemi talteen.
Lisää kattilaan kuullotettu sipuli, sulatejuusto, persilja sekä rouhi joukkoon mustapippuria.
Soseuta kasvikset esim. sauvasekoittimella.
Lisää keitinlientä, kunnes saat sopivan paksua keittoa.
Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti